De Carend Podcast: Vocht in de Buikholte (Ascites)

Auteur: Carend Redactie
17.06.2024
De Carend Podcast: Vocht in de Buikholte (Ascites)
Auteur: Carend Redactie
17.06.2024

Er is vorige maand een nieuwe richtlijn over ascites verschenen! Maar wat is ascites? Wat veroorzaakt het en wat kan je er aan doen? Wat betekend dit voor patiënten? We gaan in gesprek met Sunje Abraham, MDL arts van het Alrijne Ziekenhuis en verpleegkundig specialist Jeanet Leijs.

Beluister de podcast hieronder, via spotify, apple podcast of je favoriete podcast-app.

Deze podcast wordt gemaakt in samenwerking met het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II), een initiatief om de bewustwording van palliatieve zorg te vergroten!

Meer informatie voor zorgverleners:
- Over palliatieve zorg: bekijk het kwaliteitskader hier
- Over ascites, bekijk de richtlijn hier

Meer informatie voor patiënten;
- Over palliatieve zorg: klik hier
- Over vocht in de buikholte: klik hier


De Carend Podcast is een wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg, zingeving en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten. In dit derde seizoen staat 'Verlichten van Klachten' centraal.

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten!