Boek Pleister tegen de tranen verloot onder deelnemers webinar

Auteur: Sander de Hosson
27.12.2021
Boek Pleister tegen de tranen verloot onder deelnemers webinar
Auteur: Sander de Hosson
27.12.2021

Op 11 januari vindt de avondwebinar 'Pleister tegen de Tranen' plaats. Dit boek gaat over de vraag hoe je kinderen tijdens een ernstig ziektebeloop betrekt bij de ziekte, het verlies en de veranderende situatie in een gezin. Tijdens het webinar zal een van de auteurs van dit boek, Tanja van Roosmalen' ingaan op de complexe problematiek en ons als zorgverleners en algemeen publiek handvaten geven. 


Als een ouder ernstig ziek wordt, is de impact voelbaar in het hele gezin. De zieke ouder, de partner, kinderen in het gezin, iedereen wordt meegezogen in het ziekteproces. Er komt direct veel op ouders af. Naast hun eigen zorgen en emoties hebben ze veel vragen over hoe ze hun kun kinderen kunnen ondersteunen. De eerste vragen die hen bezighouden zijn: hoe vertel ik dit aan mijn kinderen? Hoe betrek ik ze bij het ziekteproces? Doe ik het goede?

Het boek ‘Een Pleister tegen tranen’ is een handreiking voor ouders en voor professionals in de zorg, de hulpverlening en in het onderwijs. De auteurs beschrijven hoe je kinderen (in verschillende ontwikkelingsfasen) betrekt tijdens het verloop van een ziekte, hoe zij reageren op verlies en hoe rollen in het gezin kunnen gaan verschuiven. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de ondersteuning die de school kan bieden.

Specifieke aandacht is er voor vragen die centraal staan als een ouder ongeneeslijk ziek is: hoe betrek je kinderen bij de laatste levensfase, hoe vul je samen de laatste tijd in en hoe neem je goed afscheid van elkaar? Het boek biedt daarbij een praktische wegwijzer bij palliatieve sedatie of euthanasie, die om extra aandacht vragen voor kinderen.

Het boek is geschreven door Tanja van Roosmalen, Riet Fiddelaers-Jaspers en Machteld Lavell

In De Wolken, 2020


Onder alle deelnemers wordt een boek verloot! Meldt u dan ook snel aan voor dit boeiende webinar over een buitengewoon belangrijk onderwerp.

Webinar: Pleister tegen de tranen 

Spreker: Tanja van Roosmalen

Datum: 11 januari

Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur

Inschrijven:  webinars (carend.nl)