WEBINARS palliatieve zorg & end-of-life 


Carend, want ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg! 

28 september is de laatste webinar van Carends vierluik over End-of-Life care. Deze webinar over Palliatieve Sedatie (concept nieuwe richtlijn) is ook prima te volgen als je niet mee hebt kunnen doen aan de eerste drie.

Ook zijn we enorm blij om jullie te kunnen vertellen dat iedereen die het vierluik over End-of-Life care heeft gevolgd gratis deel kan nemen aan onze speciale online Masterclass over Rouw op donderdag 14 oktober. Deze Masterclass organiseren we samen met Karin Seijdell, geestelijk verzorger en Rob Bruntink, journalist en expert palliatieve zorg.  Deze masterclass is ter gelegenheid van ons eenjarige bestaan.

Op veler verzoek zijn de webinars nu voor iedereen toegankelijk. Dus ook als je niet in de zorg werkt of studeert, maar wel geïnteresseerd bent in de onderwerpen. Bijvoorbeeld omdat je als naaste, mantelzorger, werkgever, vriend, buren of zelf als patiënt er mee te maken hebt. Dit past bij onze visie om de bekendheid van palliatieve zorg en sterven te vergroten in Nederland. Wij vinden dat belangrijk, omdat er als gevolg van deze onbekendheid veel verkeerde ideeën zijn over palliatieve zorg en sterven.  Dat moet en kan echt anders vinden wij. 

Carend, want ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg!Palliatieve Sedatie (dinsdag 28 september)

Palliatieve sedatie wordt best veel toegepast tijdens de stervensfase. Iedere zorgverlener krijgt er mee te maken. Maar ondanks het frequente voorkomen zijn er toch nog veel onduidelijkheden over palliatieve sedatie.

Binnenkort komt de langverwachte nieuwe richtlijn over palliatieve sedatie uit. In deze webinar bespreken Sabine Netters, internist-oncoloog en Nick Dekker, onderzoeker en internist in opleiding de concept versie van deze nieuwe richtlijn en geven zij verdere achtergrond informatie over palliatieve sedatie.

De webinar is geschikt voor zorgprofessionals van alle niveaus, voor geestelijk verzorgers en ook voor alle andere geïnteresseerden, hoewel het wel vrij "medisch" is.

Ben je geen zorgprofessional, maar wel benieuwd? Dan kun je nu voor slechts 7,50 ook deelnemen. Gebruik dan deze link (uiteraard geen accreditatie)


Masterclass over Rouw (donderdag 14 oktober)

Rob Bruntink, journalist en expert palliatieve zorg & Karin Seijdell, geestelijk verzorger zullen voor Carend een speciale Masterclass over Rouw organiseren. Rob en Karin kennende wordt dit geen saai hoorcollege, maar een levendige presentatie over een enorm belangrijk onderwerp. De focus van deze masterclass zal ver voorbij de bekende rouwmodellen liggen en heeft een hele praktische insteek. Ook deze Masterclass geeft je wat je van Carend gewend bent: laagdrempelige scholing die je direct de volgende dag kunt gebruiken in je werk en leven.

Deze Masterclass is voor iedereen toegankelijk. Iedereen die onze vierluik over End of Life heeft gevolgd kan gratis deelnemen door de code die je via de nieuwsbrief opgestuurd hebt gekregen in te vullen. Alle anderen kunnen deelnemen voor 7,50 euro.

Carend, want ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg!


Accreditatie is toegekend voor alle artsen (2 punten per onderdeel; 8 voor gehele vierluik), verpleegkundigen & verzorgenden (1 punt per onderdeel; 4 voor gehele vierluik), verpleegkundig specialisten (2 punten per onderdeel; 8 voor gehele vierluik) en geestelijk verzorgers (0,5 punt per onderdeel; 2 voor gehele vierluik). Omdat de webinars geaccrediteerd zijn, zouden vrijwel alle zorginstellingen deze kosten moeten vergoeden uit het opleidingsbudget. Zelfstandigen kunnen de kosten aftrekken van de belasting. Apothekers kunnen op basis van de door de ABAN toegekende punten zelf aanspraak maken op accreditatiepunten en dit geldt ook voor PA-ers o.b.v. de toekenning van zowel de ABAN als het verpleegkundig specialisten register. Ook O2PZ, het platform voor onderwijs in de palliatieve zorg, heeft deze webinars zeer positief beoordeeld.

Houd mij op de hoogte

nieuws,webinars en meer

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.