CONGRESSEN

6 november 2024
09:00 - 17:00
Jaarbeurs Utrecht

Congres 'Zorg rond de Stervensfase' 6 november 2024

Op woensdag 6 november 2024 vindt het congres ‘Zorg in de Stervensfase’ van Carend plaats in het Beatrixtheater te Utrecht. Samen met sprekers als Manu Keirse, Sander de Hosson, Madeleine Kerkhof, Teun Toebes, Karlijn van Rooijen, Annelot van der Meulen, Mustafa Bulut en Edwin Spieard zullen we aandacht besteden aan alle domeinen van de palliatieve zorg in de stervensfase.

Dit evenement biedt artsen, verpleegkundigen, vrijwilligers, studenten en alle geïnteresseerden de kans om alles te leren over zowel formele als informele zorg in de laatste levensfase. Het congres belicht nadrukkelijk alle vier de domeinen van palliatieve zorg, met speciale aandacht voor fysieke symptomen (met een focus op mondklachten in de stervensfase), delier en onrust, ondersteuning van naasten tijdens het sterfproces en een workshop over existentieel lijden in de stervensfase.

Enkele hoogtepunten in het programma zijn een plenaire lezing door de gerenommeerde hoogleraar rouw Manu Keirse, een optreden van 'Theater van de Laatste Dagen', de presentatie van Human Forever door Teun Toebes en uitgebreide aandacht voor interculturele palliatieve zorg met geestelijk verzorger en auteur Mustafa Bulut.

Carend heeft de filosofie dat u tijdens ons congres aan de hand van presentaties concrete kennis en kunde aangereikt krijgt, die u een dag later in de praktijk kunt brengen.

Tot 1 september geldt er een vroegboek korting van 279,00 euro. Daarna zijn de kosten voor het congres 314 euro (leden van V&VN en NvvPO krijgen dan wel 10% korting mits je (eerst)een Carend-account hebt aangemaakt bij 'Mijn Carend'). Studenten (aanmelden met studentenmailadres) en vrijwilligers betalen altijd 159,00 euro. Wij controleren of je student dan wel vrijwilliger bent, we vertrouwen hierbij op ieders eerlijkheid). Als je op naam van je werkgever wilt inschrijven en door hen wilt laten betalen, kan dat vanaf drie personen. Stuur een mailbericht naar congres@carend.nl en wij regelen het dan verder met je.

Voor vragen rondom het congres kun je mailen naar congres@carend.nl . Lukt het aanmelden niet? Mail ons dan ook op dit adres.