De Carend Podcast: Het nagesprek met de verpleegkundige'

Auteur: Carend Redactie
02.10.2023
De Carend Podcast: Het nagesprek met de verpleegkundige'
Auteur: Carend Redactie
02.10.2023

Vandaag gaan we in de Carend Podcast gesprek met Hendriëtte Eikelboom, oncologieverpleegkundige. Zij neemt ons mee op de afdeling waar chemo- en immunotherapie gegeven wordt en vertelt wat er allemaal komt kijken bij haar werk als verpleegkundige. Hoe is de nazorg voor patiënten geregeld? Hoe bied je een luisterend oor en waarom is het vak als verpleegkundige het allermooist? 

Zij vertelt hoe de oncologieafdeling alles doet om dat te geven wat een patient nodig heeft. "De behoefte is heel persoonlijk." Ook gaat zij uitgebreid in op welke rol ze kan hebben rond de gesprekken die er met patiënten zijn. Vaak vat de oncologieverpleegkundige de informatie die de arts gegeven heeft nog samen en kijkt ze hoe het nieuws gevallen is. Heel soms stuurt ze het gesprek met de arts bij. 

Luister deze podcast hier.


De Carend Podcast is een nieuwe wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten.

Meer informatie over het vak als oncologie verpleegkundige - https://www.venvn.nl/afdelingen/oncologie/
Wil je meer informatie over de palliatieve zorg? Bezoek de website: https://carend.nl/ Of volg één van onze webinars: https://carend.nl/webinars

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten! 

Foto: OP1/BNN-VARA