Manu Keirse houdt op 16 mei nieuwe voordracht bij Carend: 'Verlies van een ouder'

Auteur: Carend Redactie
06.04.2023
Manu Keirse houdt op 16 mei nieuwe voordracht bij Carend: 'Verlies van een ouder'
Auteur: Carend Redactie
06.04.2023

Veelgevraagd spreker en pionier binnen de palliatieve zorg, professor Manu Keirse, keert terug bij Carend. Volgende maand, op dinsdagavond 16 mei 2023 zal hij een voordracht  houden onder de titel 'Verlies van een ouder'. Dit webinar is een herhaling van het webinar van 17 januari, maar wel een voor ons nieuw onderwerp. Het webinar begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Manu Keirse heeft eerder bij Carend gesproken en zijn bijdrage geldt als het hoogst gewaardeerde webinar van de afgelopen twee jaar. Keirse is hoogleraar rouwverwerking aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij geldt al decennia als een van de voorvechters van goede palliatieve zorg, was Belgische minister van Volkgezondheid rond de milenniumwisseling en speelde een bepalende rol bij het aannemen van de euthanasiewetgeving in Belgie. 

In de laatste jaren heeft hij veel geschreven over het onderwerp rouwverwerking. Een van zijn bekendste werken is 'Helpen bij Verlies en Verdriet', welke al vele jaren geldt als het basisboek over rouw. 

Manu Keirse zal voor Carend een deels nieuwe voordracht geven, waarbij hij in zal gaan op verlies en verdriet bij een kind dat zijn ouders verliest, ook al is dat op volwassen leeftijd. Manu Keirse zal hierbij aan de hand van vele herkenbare voorbeelden aantonen dat rouwen niet gelijkstaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. 

Wij bij Carend vinden zijn voordracht een absolute must-see, zowel voor zorgverleners als voor iedereen. Het webinar is voor zorgverleners geaccrediteerd, maar ook toegankelijk voor niet-zorgverleners. Dankzij talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving is het webinar interessant voor iedereen die met verlies geconfronteerd wordt of met degenen die om zullen gaan met hen die verlies lijden. 

Het webinar is geaccrediteerd. V&VN-leden, KABIZ/NVDA-leden  NVvPO en NVDA-leden krijgen 10% korting na registratie op onze site.


dinsdag 17 januari 2023
20:00 uur
dinsdag 16 mei 2023
20:00 uur