Nieuwe Carend Infographic: Delier

Auteur: Carend Redactie
13.05.2024
Nieuwe Carend Infographic: Delier
Auteur: Carend Redactie
13.05.2024

Het is tijd voor een nieuwe infographic. Na het succes van onze eerste twee infographics ‘Ascites’ en ‘Hartfalen’ lanceren we graag onze nieuwste infographic ‘Delier’. Voor de inhoud is gekeken naar de patiëntenversie van de richtlijn 'Verwardheid (delier)’ die gepubliceerd is op Overpalliatievezorg.

Delier
In de palliatieve fase krijgen veel mensen last van een delier. Bij een delier krijg je in korte tijd (in uren of dagen) last van verwardheid. Er zijn verschillende vormen van een delier: een hyperactief delier, een stil delier of een gemengd delier. Door de lichamelijke achteruitgang in de palliatieve fase neemt de kans op een delier toe. Daarom krijgen veel mensen in de palliatieve fase een delier.

Download hier de Infographic Delier

Je kunt de infographic Delier hier als pdf-document en hier als jpg-figuur downloaden.

Infographics algemeen

Carend en de website Overpalliatievezorg ontwikkelen 25 infographics over verschillende onderwerpen in de palliatieve zorg. Verspreid over de onderwerpen zullen alle domeinen binnen de palliatieve zorg aan bod komen. Bij het ontwikkelen van deze infographics zijn patiënten en naasten betrokken.

De infographics zijn voornamelijk bedoeld voor patiënten en naasten, maar er zullen ook een aantal infographics voor zorgverleners worden ontwikkeld, bijvoorbeeld het slechtnieuwsgesprek. De infographics kunnen door zorgverleners uiteraard vrij gebruikt worden om specifieke onderwerpen binnen de palliatieve zorg toe te lichten op presentaties of niet-commerciële uitingen. Aanpassingen aan de infographic zijn niet toegestaan.


Eerdere afleveringen downloaden - de Infographics 'Kenmerken van Sterven' , 'Ascites' en 'Hartfalen;.

De infographic 'Kenmerken van een stervend lichaam' is hier als poster gratis te downloaden. 

De infographic Ascites is hier te downloaden in jpeg en hier in pdf. 

Je kunt de infographic Hartfalen hier als pdf-document en hier als jpg-figuur downloaden

.