Poster 'Signalen van Sterven' met gratis downloadlink

Auteur: Carend Redactie in samenwerking met redactie Tijdschrift voor Verzorgenden
27.01.2023
Poster 'Signalen van Sterven' met gratis downloadlink
Auteur: Carend Redactie in samenwerking met redactie Tijdschrift voor Verzorgenden
27.01.2023

Wat zie je aan iemand die stervende is? En waarom is goede kennis bij zorgverleners daarover belangrijk?

Het markeren van de stervensfase is relevant voor het goed optimaal voorbereiden van de familie over de fase die komen gaat, het tijdig saneren van medicatie die in deze fase niet nodig is en door het falen van organen (en daardoor niet goed afbreken van deze medicijnen) zelfs kan leiden tot meer bijwerkingen en daarmee een slecht sterfbed. Daarnaast is het goed om naasten van te voren in te lichten over wat ze kunnen verwachten en welke symptomen kunnen optreden.

Op dinsdag 31 januari organiseert Carend het webinar 'Zorg in de stervensfase' en we zullen op deze dag uitgebreid ingaan op het goed markeren van deze fase. Longarts Sander de Hosson en rouwdoula Patty Duijn zullen uitgebreid ingaan op markeren, symptomen, mogelijke interventies en communicatie/begeleiding van naasten. U kan zich inschrijven voor het webinar via de link helemaal onderaan de pagina.

Carend ontwikkelde samen met het Tijdschrift voor Verzorgenden onderstaande poster die te downloaden is met de link. U kan vervolgens de poster uitprinten en bijv in een teamkamer hangen. De figuur kan uiteraard ook gebruikt worden in presentaties en voordrachten.


Via de volgende link kan u de poster downloaden en vervolgens uitprinten:

Carend_LauwConceptDesign_TVV_StervendeVrouw_poster_A3_def.pdfdinsdag 31 januari 2023
20:00 uur