Meest gelezen verhaal op Carend in 2021: 'De Trouwjurk'

Auteur: Carend Redactie
27.12.2021
Meest gelezen verhaal op Carend in 2021: 'De Trouwjurk'
Auteur: Carend Redactie
27.12.2021

Carend kijkt terug op een prachtig jaar waarin we een steeds groter zorgplatform kregen zodat we de palliatieve en terminale zorg optimaal in de schijnwerpers konden zetten. We kijken erg uit naar 2022, maar het is goed om nog even terug te kijken naar het mooie jaar 2021.

Hieronder vindt u de vijf meest gelezen artikelen op onze website in 2021. Het meest gelezen artikel (54.000 keer gelezen) werd het verhaal 'De Trouwjurk' van Sander de Hosson.


1.  De trouwjurk Longarts Sander de Hosson is bij een euthanasie van een van zijn patiënten om de huisarts bij te staan. Een gebeurtenis die een grote indruk achterlaat op alle aanwezigen.

De woorden verstommen. Ze zijn gezegd. Ik staar naar haar gezicht. Het wordt helemaal stil in de ruimte, omdat iedereen naar haar kijkt en na iets wat als een minuut voelt zegt de huisarts: “Het is klaar. Het is gebeurd. Ze is dood.”

2.  Bevrijdingsdag Indrukwekkend blog van weduwe Karin Donkers over de euthanasie van haar man op Bevrijdingsdag.

3.  Kwaliteit van sterven, blog van een dochter (carend.nl) Dochter Jessica Bijl is boos op de bureaucratie die rond de dood georganiseerd is. 

4.   Zuster Annie (carend.nl) Verhaal over hoe verpleegkundigen van ongekende waarde zijn voor patienten, maar ook voor de dokters (in opleiding)

5.   Zo dichtbij (carend.nl) Thuiszorgverpleegkundige Anne Sloetjes mag naast een moeder zitten die stervend is en mag haar hand vasthouden.