Webinarreeks voor diverse patiëntengroepen: start 2 maart

Auteur: Carend Redactie
19.12.2022
Webinarreeks voor diverse patiëntengroepen: start 2 maart
Auteur: Carend Redactie
19.12.2022

Volgend jaar organiseren Carend en PZNL in nauwe samenwerking met de Patiëntenfederatie Nederland en diverse patiëntenverenigingen een reeks gratis toegankelijke webinars over palliatieve zorg. Ieder webinar staat stil bij een specifieke patiëntengroep. Zo komt er onder andere aandacht voor de waarde die palliatieve zorg kan hebben voor mensen met nierfalen, COPD, longkanker, hartfalen en Parkinson.  

Webinar 1: Nierfalen 

Het eerste webinar wordt gehouden op donderdag 2 maart 2023 in samenwerking met de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De titel van het webinar luidt Nadenken over de toekomst bij nierfalen. Over kwaliteit van leven en palliatieve zorg. Eén van de sprekers is Marjolijn van Buren. Zij is internist-nefroloog in het Haga Ziekenhuis in Den Haag en was onder meer voorzitter van de richtlijncommissie Palliatieve zorg bij eindstadium nierfalen. Daarnaast verzorgt een geestelijk verzorger een lezing en zal een patiënt een ervaringsverhaal delen. 

Reeks voor patiënten, naasten en andere geïnteresseerden

De webinarreeks is vooral bedoeld voor patiënten en naasten, maar ook andere geïnteresseerden – zoals zorgprofessionals of onderzoekers – kunnen deelnemen. In ieder webinar zal kennis gedeeld worden over de waarde van palliatieve zorg voor een specifieke patiëntengroep. De lezingen duren gezamenlijk een uur. Daarna is er uitgebreid tijd voor het stellen en bespreken van vragen.  

Aanmelding 

Hoewel de webinars gratis bij te wonen zijn, moeten deelnemers zich wel aanmelden. Aanmelden kan op de website van Carend. Na afloop is het webinar terug te zien op Carend.nl en Palliaweb. 

Als u op de hoogte gehouden wilt worden over deze publiekswebinars, adviseren we u zich in te schrijven voor de nieuwsbrief van Carend die elke twee weken verschijnt. Aanmelden daarvoor doet u via deze link.