Schrijven over palliatieve zorg [een workshop]

Auteur:
05.10.2022
Schrijven over palliatieve zorg [een workshop]
Auteur:
05.10.2022

Storytelling, het schrijven over bepaalde ziektegeschiedenissen, over ethische dilemma's of over heftige gebeurtenissen heeft een grote vlucht genomen. Carend ziet de enorme waarde om op deze wijze zaken voor het voetlicht te brengen, om een probleem helder te maken of om urgentie aan te geven. Carend biedt zorgprofessionals, patiënten en naasten nadrukkelijk de mogelijkheid hun columns of blogs op haar website te publiceren.

Toch is goed schrijven best ingewikkeld. Want hoe schrijf je een goede column of een goed blog?

Om het schrijven over palliatieve zorg te stimuleren, organiseert Carend in samenwerking met journalist/auteur/blogger Rob Bruntink een workshop ‘Columns schrijven over palliatieve zorg’. Deze workshop vindt plaats op dinsdagavond 18 oktober.

In de workshop staat Bruntink onder meer stil bij de vraag wat een column tot een goede column maakt. Hij bespreekt de daarvoor relevante thema’s als onderwerpkeuze, doelgroep, openingszinnen, ‘uitsmijters’, structuur en zinslengte. Ook gaat hij in op de meest gemaakte fouten die (beginnende) bloggers maken.

Omdat zorgprofessionals in columns over palliatieve zorg regelmatig over patiënten schrijven, gaat hij ook in op zaken die met de privacy van hen te maken hebben.

Gedurende de workshop gaat Bruntink in gesprek met Carend-oprichter en meesterblogger Sander de Hosson. Hoe komt hij op zijn onderwerpen? Denkt hij lang na over de zinnen die hij schrijft? Hoe gaat hij om met privacy?

Schrijf je snel in! Want wie schrijft, die blijft.

dinsdag 18 oktober 2022
20:00 uur