Twee bijzondere extra webinars: 'Kunst en palliatieve zorg' en een 'Leer schrijven-workshop'

Auteur: Carend Redactie
17.09.2022
Twee bijzondere extra webinars: 'Kunst en palliatieve zorg' en een 'Leer schrijven-workshop'
Auteur: Carend Redactie
17.09.2022

Carend organiseert in de maand oktober twee bijzondere extra webinars.

Palliatieve zorg en kunst

Op 25 oktober zal Marike de Meij, huisarts en kaderarts palliatieve zorg, uitgebreid ingaan op de bijzondere relatie tussen Kunst en Palliatieve Zorg.

In dit webinar zal zij de verbinding leggen tussen creativiteit, kunst en omgaan met ernstige ziekte, verlies en rouw.

Voorbeelden van palliatieve zorg in de kunsten passeren de revue, daarnaast hoopt Marike samen met de deelnemers aan dit webinar de vraag te exploreren: wat kan kunst betekenen voor de palliatieve patiënt, zijn/haar naasten, maar ook voor hulpverleners? Lees hier meer en schrijf je in.

Schrijven over palliatieve zorg 18 oktober

Carend biedt zorgprofessionals, patiënten en naasten de mogelijkheid hun columns of blogs op haar website te publiceren. Om het schrijven over palliatieve zorg te stimuleren, organiseert Carend in samenwerking met journalist/auteur/blogger Rob Bruntink een workshop ‘Columns schrijven over palliatieve zorg’.

In deze workshop, die op 18 oktober plaatsvindt, staat Bruntink onder meer stil bij de vraag wat een column tot een goede column maakt. Hij bespreekt de daarvoor relevante thema’s als onderwerpkeuze, doelgroep, openingszinnen, ‘uitsmijters’, structuur en zinslengte. Ook gaat hij in op de meest gemaakte fouten die (beginnende) bloggers maken.

Omdat zorgprofessionals in columns over palliatieve zorg regelmatig over patiënten schrijven, gaat hij ook in op zaken die met de privacy van hen te maken hebben.

Gedurende de workshop gaat Bruntink in gesprek met Carend-oprichter en meesterblogger Sander de Hosson. Hoe komt hij op zijn onderwerpen? Denkt hij lang na over de zinnen die hij schrijft? Hoe gaat hij om met privacy? Schrijf je hier in.


Foto: Picasso - Death of Casagemas (1901)

dinsdag 25 oktober 2022
20:00 uur
dinsdag 18 oktober 2022
20:00 uur