Communicatie bij vergevorderde kanker

On demand
Geaccrediteerd
Aanmelden

Communicatie bij vergevorderde kanker

Wanneer patiënten ernstig ziek zijn en niet meer beter worden hebben ze goede medische zorg nodig. Maar dat is niet voldoende. Ze hebben ook goede communicatie nodig; zoals informatie als emotionele ondersteuning en empathie. Van oudsher werd communicatie nog vaak gezien als een kunst, en niet als een wetenschap. Maar gelukkig zijn we die tijd voorbij. Inmiddels weten we dat goede communicatie niet alleen iets is wat patiënten en zorgverleners belangrijk vinden, maar ook echt bewezen effecten kan hebben patiënten hun kwaliteit van leven (zoals symptomen van angst en depressie).

In dit webinar gaan we in op de vraag wat ‘goede communicatie’ nou precies inhoudt, en hoe dat verschilt van persoon tot persoon en over de tijd heen. Want wil iedereen wel altijd alle informatie weten, en wat als mensen informatie niet willen horen? En hoe kom je er eigenlijk achter wat en hoe mensen informatie willen ontvangen? Ook gaan we in op de vraag wat empathie nou precies is, en hoe je empathie kunt tonen, zonder dat je als zorgverlener zelf al het lijden van anderen overneemt.

We delen niet alleen wetenschappelijke inzichten over de evidentie achter communicatie, maar ook bespiegelingen en lastige situaties uit de praktijk, samen met veel praktische tips en tricks. Tijdens het Webinar is er uitgebreid mogelijkheid om vragen te stellen vanuit het publiek.

Liesbeth van Vliet is Universitair docent bij de Universiteit Leiden. Olaf Geerse is longarts in opleiding bij het AmsterdamUMC.

Sprekers

Liesbeth van Vliet
Universitair hoofddocent LUMC - Communicatie
Olaf Geerse
Longarts io

Accreditatie aangevraagd

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten
NVDA
- 2 punten
VPTZ
- 0 punt
NVvPO
- 2 punten
AIOS
- 0 punt
POH-GGZ
- 2 punten
Registerplein
- 2 punten
€34,95
Aanmelden
Aanmelden zorgprofessionals
Accreditatie
€9,95
Aanmelden
Aanmelden anderen
Geen accreditatie
€4,95
Aanmelden
Aanmelden studenten
Geen accreditatie

Sprekers