Leven toevoegen aan de dagen

On demand
28 feb. 2023
28
12:58
12:58
Geaccrediteerd
Aanmelden

Leven toevoegen aan de dagen

Op mensen die de boodschap krijgen dat ze ongeneeslijk ziek, komt heel veel af. Een eerste reactie is vaak de vraag 'Hoe lang heb ik nog?', maar na de eerste schik en de heftigheid van die eerste fase kan ook de vraag 'Hoe goed heb ik nog?" naar voren komen.

Tijdens deze avond zullen we de palliatieve zorg beschouwen vanuit het perspectief van de patiënt. Wat gebeurt er allemaal als je een ziekte krijgt die dodelijk zal verlopen? Hoe verhoudt de wens om zo lang mogelijk te leven met de wens om nog zo goed mogelijk te leven?

Longarts Sander de Hosson zal tijdens dit webinar in gesprek gaan met Jannie Oskam, patiente en bekend en onderscheiden om haar baanbrekende boek over haar ziekte, over (het gebrek aan) palliatieve zorg, getiteld 'Tussenland'. 

Daarnaast komt ook Claudia van Deudekom aan het woord. Ruim tien jaar geleden kreeg zij de diagnose uitgezaaid melanoom, keek de dood recht in de ogen, kreeg vele behandelingen, maar wonderwel herstelde zij door nieuwe behandelmogelijkheden. 

Deze avond is gratis toegankelijk (registratie is verplicht) en wordt door Carend aangeboden in het kader van de publicatie van het boek 'Leven toevoegen aan de dagen' dat op 14 maart zal verschijnen.

Sprekers

Claudia van Deudekom
Coaching en begeleiding van mensen met kanker, Kundalini Yoga Coach, Levenscoach. Patiënt.
Sander de Hosson
Longarts, expert en schrijver over palliatieve zorg
Jannie Oskam
patiëntperspectief, mee -en tegendenker, schrijver, spreker, gastdocent, samen beslissen, palliatieve zorg

Accreditatie aangevraagd

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten
NVDA
- 2 punten
VPTZ
- 0 punt
NVvPO
- 2 punten
AIOS
- 0 punt
POH-GGZ
- 2 punten
Registerplein
- 2 punten

Sprekers