Palliatieve zorg bij mensen met dementie

Live
01 nov. 2022
01
20:00
20:00
Orgaan falen

Palliatieve zorg bij mensen met dementie

Dementie is een progressief ziektebeeld, dat wil zeggen dat iemand steeds verder achteruit gaat en steeds meer functies verliest. Het is daardoor onvermijdelijk dat mensen met dementie door - of in ieder geval mét - de dementie, sterven. Het is daarom belangrijk om tijdig met een patiënt of client en zijn familie in gesprek te gaan over het levenseinde en de periode die daar aan vooraf gaat (advance care planning), zeker ook bij mensen met dementie.

Dit webinar zal gaan over de noodzaak van palliatieve zorg voor mensen met dementie. Maartje zal samen met een verzorgende voorbeelden geven uit de praktijk en onderzoek hoe we de kwaliteit van leven en kwaliteit van sterven voor patiënten met dementie kunnen verbeteren

Maartje Klapwijk is specialist ouderengeneeskunde en is gepromoveerd op het onderzoek Kwaliteit van leven en Kwaliteit van sterven bij mensen met dementie in het verpleeghuis.

Stavleu is verzorgende en zal vanuit haar ervaringen vertellen over hoe we de kwaliteit van leven van deze patientencategorie kunnen verbeteren.

Dit is een gedeeltelijke herhaling van het webinar over dit onderwerp in maart, maar zal ook voor wie het eerder zag interessant zijn.

Gerelateerde artikelen

Teun Toebes: "We zijn goed in het zorgen voor lichamen, maar vergeten het zorgen voor de mens."
Auteur: Carend Redactie
Lees meer →

Accreditatie

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten

Deelname opties

€49,-
Aanmelden
Aanmelden zorgprofessionals
accreditatie
€15,-
Aanmelden
Aanmelden anderen
geen accreditatie
€7,50
Aanmelden
Aanmelden studenten (alleen met een studenten mailadres)
geen accreditatie

Sprekers

nieuws, webinars en meer
Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.