CAREND BLOG

Eva

Auteur: Josephine Aerts, uitvaartbegeleider 30.09.2023

In ieder gezin gaat het anders. Bij het ontbijt en naar bed gaan. En ook bij ziekte en een afscheid dat komen gaat.

Auteur: Jennifer Bergkamp, verpleegkundige in de wijk 26.09.2023

Een heer met een sterke wil komt op mijn pad. Hij leert mij wat beter kennen en zo word ik voor hem al vrij snel: die kleine druktemaker.

Auteur: Cynthia Poen, columnist, verpleegkundige en auteur 23.09.2023

Ik denk er nog vaak aan terug omdat Jo me die avond kwam helpen. Jo was mijn dierbare collega. Een geweldige verpleegkundige die onverschrokken zorgde en die ik altijd kon bellen voor raad en daad. Ze overleed veel te jong aan corona, al we...

Auteur: Jeroen Goes, zoon 21.09.2023

‘Koester de momenten samen’ zeggen lieve vrienden van me, maar het lukt me niet. Ik zie mijn moeder niet meer terug, er is geen verhaal meer te delen dat nog bij haar binnenkomt.

Auteur: Jannie Oskam, auteur, gastdocent, spreker, dubbele ervaringsdeskundige (patiënt en gewerkt in de zorg) 16.09.2023

In het ziekenhuis hebben ze de kroketten afgeschaft, omdat de lunches op de dagbehandeling gezond moeten zijn. Ze hebben vast geen enquête onder patiënten gehouden over het afschaffen, anders was dit nooit gebeurd.

Auteur: Yvonne Wulms, patiënt met uitgezaaide darmkanker, verpleegkundige 12.09.2023

In een mensenleven worden vele keuzes gemaakt, het zijn dingen waar je nu al over na moet denken. Belangrijker is, ‘hoe wil ik de tijd die me gegeven is doorbrengen’? ‘Wat wil ik wel en wat wil ik niet en wat kan ik nog en wat kan niet’?

Auteur: Wendy Tollenaar, begeleider verlies en uitvaartzorg, schrijver 09.09.2023

Ik realiseer me dat ik daar kom als dokter en dat ik iets kom doen wat een ander niet kan en mag.

Auteur: Suzanne van der Laan, moeder van Sylvan 05.09.2023

Ik hoop dat we met elkaar de discussie aan durven gaan om het te hebben over kwaliteit van leven en zeker als het kinderen betreft.

Auteur: Tanja van Roosmalen, verlies- en rouwtherapeut 02.09.2023

‘Waar is je prachtige haar gebleven?’ vraag ik. Met haar bekende pretogen, die glazig stralen door haar tranen heen, antwoordt ze ‘die hangen in de kast achter je’, doelend op haar blonde pruik.

Auteur: Jos de Keijzer, zoon, auteur 29.08.2023

Bij een zwangerschap baart de vrouw nieuw leven. Bij de dood baart de dood jou. Of beter: jouw afwezigheid.