De stervensfase

On demand
Aanmelden

De stervensfase

(voor iedereen goed te volgen)

"Eén ding is zeker: iedereen overlijdt een keer" en iedereen krijgt er mee te maken. Ook en in toenemende mate, als professional. Toch wordt dit onderdeel nog steeds overgeslagen in onze opleidingen, alsof het er niet is....waarom? Vinden de beleidsmakers dat het geen onderdeel is van goede zorg, is het niet hip of positief genoeg, stopt de maatschappij het weg? Geen idee. Maar als jonge artsen kregen wij de vraag: "hoe gaat dat dan, dat sterven?" van patiënten en hun familie best wel vaak en altijd stonden we met de mond vol tanden.  Anno 2021 is dat nog niet veel beter.

Deze webinar leert je wat sterven eigenlijk is, hoe dat gaat en wat de voortekenen van sterven zijn (signalering van de stervensfase) opdat de patient en zijn naasten ook afscheid kúnnen nemen op een manier die bij hun past (en niet bij de zorgprofessionals).  
Etje Verhagen, geestelijk verzorger en psycholoog wijst ons op het grote belang van het existentiële domein bij sterven en heeft een informatief gesprek met een jonge dokter (Nick Dekker) en een ervaren verpleegkundige (Metta Bunk) wat betreft hun professionele ervaring met sterven.

Gerelateerde artikelen

Sterven is toch niet leuk?
Auteur: Sandra Urbach, huisarts

Sprekers

Sabine Netters
Internist-oncoloog, kaderarts Palliatieve Zorg
Sander de Hosson
Longarts, expert en schrijver over palliatieve zorg

Accreditatie aangevraagd

Geen accreditatie
€9,95
Aanmelden
Aanmelden anderen
Geen accreditatie
€4,95
Aanmelden
Aanmelden studenten
Geen accreditatie

Sprekers