Download poster 'Kenmerken van een stervend lichaam'

Auteur: Carend redactie
25.09.2023
Download poster 'Kenmerken van een stervend lichaam'
Auteur: Carend redactie
25.09.2023

Wanneer een patiënt na een kort of lang ziekbed gaat overlijden, vinden er verschillende lichamelijke en geestelijke veranderingen plaats. Deze veranderingen wijzen erop dat sterven dichtbij is. Niet alle veranderingen komen bij iedere stervende voor en ook niet in dezelfde mate. Ook de volgorde waarin ze verschijnen, verschilt van persoon tot persoon. Ieder mens en ieder sterfbed is uniek. Er wordt ook van zorgverleners nogal wat gevergd tijdens deze fase.

Dinsdagavond 26 september zullen Sabine Netters (internist-oncoloog, kaderarts Palliatieve Zorg en medeoprichter van Carend) en Metta Bunk (Verpleegkundig Specialist (MSc) Palliatieve Zorg) samen het webinar 'Zorg in de stervensfase' presenteren (zie de link onderaan deze pagina).

Het webinar is bedoeld voor zorgverleners rond een sterfbed, zoals verzorgenden, verpleegkundigen, paramedici, geestelijk verzorgers en artsen, maar ook andere geïnteresseerden zoals naasten of nabestaanden zijn van harte welkom. Inschrijven en meer informatie? Klik hier.

Wat zijn kenmerken van een stervend lichaam? Dat laat onderstaande poster zien:


Je kunt de poster hier downloaden.

dinsdag 26 september 2023
20:00 uur