Vroegboekkorting Congres Zorg in de Stervensfase met één week verlengd

Auteur: Carend Redactie
31.08.2023
Vroegboekkorting Congres Zorg in de Stervensfase met één week verlengd
Auteur: Carend Redactie
31.08.2023

Op 1 november vindt het congres 'Zorg in de Stervensfase' plaats. Tijdens dit congres zullen tal van experts ingaan op de professionele en informele zorg in de stervensfase. Zo komt bijvoorbeeld palliatieve sedatie, symptoombestrijding, euthanasie uitgebreid aan bod, maar ook de inzet van vrijwilligers en communicatie in de stervensfase.

Omdat we veel berichten krijgen van mensen die nog op vakantie zijn en zich om die reden zich nog niet konden opgeven, hebben we besloten de periode van de vroegboekkorting (269 euro) met een week te verlengen. Vanaf 8 september geldt het normale tarief van 299 euro; wees er dus snel bij!


Je kunt je ook als groep aanmelden: vanaf twee personen kun je mailen met congres@carend.nl. Studenten en vrijwilligers in een hospice (die dus niet professioneel in de palliatieve zorg werken) kunnen voor de helft van de prijs deelnemen. 

Meer over het congres vind je hier en inschrijven kan hier.

Vijf redenen om naar het Congres 'Zorg in de Stervensfase' te gaan:

1. Nieuwe Richtlijn Zorg in de Stervensfase: De hernieuwde Richtlijn 'Zorg in de Stervensfase' zal rond deze dag uitkomen. Professor Lia van Zuylen, internist-oncoloog en hoogleraar palliatieve zorg is de voorzitter van de richtlijncommissie en zal tijdens de plenaire opening deze richtlijn met het publiek doornemen.

2. De Kist: Kefah Allush, presentator van het EO-programma 'De Kist' zal een speciale live editie van dit programma maken en interviewt plenair actrice Adelheid Roossen.

3. Politiek van de Aandacht. Deze bijzondere film zal voor het eerst voor een groot publiek worden getoond. In de film kijken we vanuit het perspectief van Barbara Asselbergs, social designer en patiënte met acute leukemie, naar de wereld van de zorgverleners via een fototoestel. Na de vertoning van deze film interviewt Inge Diepman Lex de Jong de echtgenoot van Barbara over dit project. Meer over dit bijzondere project vind je hier.

4. Netwerken Het congres is bij uitstek multidisciplinair. In het publiek zal je huisartsen, artsen-in-opleiding, verzorgenden, geestelijk verzorgers, medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, patiënten en paramedici aantreffen. Doordat we het workshopprogramma heel gevarieerd qua onderwerp hebben gemaakt, kan iedereen het middagprogramma naar behoefte indelen!

5. Inzicht in de wetenschap Wij kijken erg uit naar de presentatie van internist Eric Geijteman over het wetenschappelijk onderzoek naar de stervensfase. En ook naar de ethiek rond dit onderwerp. Wat is er bekend over dit onderzoek? Kan je in het bloed of urine sterven zien aankomen? En waarom zouden we dat eigenlijk willen weten? 

Kortom, een zeer boeiend onderwerp voor een heel breed publiek toegankelijk. We kijken er naar uit u daar te mogen treffen!