Ook de Sjaak?

Auteur: Kasper Klaarenbeek, auteur en ongeneeslijk ziek
21.03.2023
Ook de Sjaak?
Auteur: Kasper Klaarenbeek, auteur en ongeneeslijk ziek
21.03.2023

Kasper Klaarenbeek (1962) leeft inmiddels vier jaar met het gegeven dat zijn kanker niet meer overgaat. Hij had niet gedacht dat hij er nog zou zijn, maar het lijkt erop ‘dat ik nog een poosje mag blijven’. Die tijd besteedt hij goed, onder andere met het schrijven van een boek voor mannen in dezelfde situatie: ‘Echt de Sjaak!’. Een oproep voor mannen in dezelfde situatie.

‘Op dit moment is de kwaliteit van mijn leven dankzij een hormoontherapie eigenlijk heel erg goed. Het is echt onvoorstelbaar om mee te (mogen) maken. Ik ben door een diep dal gegaan en heel veel therapieën en behandelingen gehad. Wat mij in mijn “reis” opvalt is dat ik zo weinig mannen tegenkom waarmee ik ervaringen kan delen. Ik kan er wel met vrouwen over praten, maar ik mis daarin echt iets. Mannen zijn nu eenmaal anders dan vrouwen. Ze kijken anders naar de wereld, gaan anders met hun emoties om en praten anders. Omdat ik denk dat veel mannen - net als ik - behoefte hebben aan houvast, hulp en steun ben ik een boek aan het schrijven dat Echt de Sjaak! gaat heten. Het gaat in juni uitkomen bij uitgever AnderZ.

Ik heb gekozen dit thema ook echt duurzaam aandacht te geven, óók als ik er niet meer ben. Daarom komt er een stichting en website waar “wij” informatie, steun en hulp kunnen vinden. Omdat ik dit boek niet alleen op mijn eigen ervaringen en kennis wil baseren, wil ik graag input van mannen die óók de Sjaak zijn. Ben jij of ken jij een man die ongeneeselijk ziek is en daarmee moet (of heeft) leren leven? Zou jij je ervaringen willen delen? Mede op basis van jouw input kan ik mijn boek en de website waardevoller maken voor mannen in onze situatie en de mensen om hen heen. Het wordt een praktisch no nonsens boek dat je uitnodigt om over belangrijke dingen na te denken, En vooral om daarover in écht contact te zijn met de mensen om je heen. In deze fase heb je geen tijd om lang te wachten of te twijfelen en (samen)leven uit te stellen; leef nu!

In mijn boek besteed ik onder andere aandacht aan zaken als: Welke vragen houden je op dit moment het meest bezig? Waar had je eerder in je proces hulp of steun aan gehad? Hoe open ben je over je ongeneeslijk ziek zijn? Heb je tips voor andere mannen die ook ongeneeslijk ziek zijn? Ik zou je antwoorden op deze en andere vragen graag gebruiken!

Heb je interesse om mee te doen of wil je eerst meer weten? Neem dan graag contact met me op via kasper@kasperklaarenbeek.nl. Liever bellen? Dat kan op 06-53708400.

Willem Bambacht
Kasper, ik ben uit hetzelfde bouwjaar en weet sinds twee jaar dat ook ik ongeneeslijk ziek ben (uitgezaaide urinewegkanker)..als je een vragenlijst hebt met vragen wil ik graag mijn ervaringen ( bij mezelf maar ook vanuit mijn vroegere werk als behandelaar/ systeentherapeut op een psychiatrie poli en crisisdienst)...we kunnen evt. ook een keer bellen Ik hoor het graag Met vriendelijke groet Willem Bambacht
Kasper Klaarenbeek
Willem, dank voor je reactie. Wil je mij even mailen op kasper@echtdesjaak.nl, dan stuur ik je mijn vragen. Kasper Ps. dit geldt voor iedereen die de Sjaak is, welkom!!!
Log in om reacties te plaatsen